Applicatie ontwerp ‘Qfit’

Qfit is de nieuwe accessoire voor alle smartphones. Het apparaatje werkt snel, eenvoudig en verbind middels Bluetooth met elke smartphone. Dankzij Bluetooth Low Energy ook nog zonder dat die tegelijkertijd heel je batterij leegzuigt. Q t meet niet alleen beweging en progressie, maar ook luchtkwaliteit. Voor een beter leven en een gezondere omgeving! Daarnaast verdien je punten door vaker de ets te pakken. Met deze punten kun je gratis of tegen een gereduceerd tarief naar alle hotspots van Rotterdam!

Qfit meet de lucht en maakt de data openbaar beschikbaar om continu de luchtkwaliteit in de gaten te houden. Wist je dat er jaarlijks miljoenen mensen sterven door slechte luchtkwaliteit? Naast het meten van luchtkwaliteit geeft Q t inzicht. Is het wel zo handig om elke dag via die route naar je werk te etsen? Fiets een paar honderd meter om en je bent meteen op de goede weg. Letterlijk en guurlijk!

Qfit is niet alleen een toevoeging aan je levensstijl en je smartphone, maar moet ook gaan samenwerken met de bekende healthtrackers zoals Fitbit, Withings en Apple’s Health. Net dat stapje verder gaan. Niet alleen voor jezelf, maar ook om je vrienden te overtre en. Vergelijk progressie met anderen en probeer elke dag net weer een stukje gezonder te leven.

“Het concept is luchtig, kent een goed verhaal en sluit mooi aan op een aantal maatschappelijke trends!” – Maarten Keswiel, Sprout

2014 Honourse Programme Hogeschool Rotterdam DESIGN